Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Ny release av RPM®

Den här påskafton startade med att jag körde en ny release av RPM® på Nordic Wellness Mirum Galleria. RPM® är träning på cykel där du cyklar till rytmen av kraftfull och ofta modern musik. Det är ett högintensivt cykelpass med både tunga backar och snabba raksträckor. Vilan mellan intervallerna är ganska kort och efter 45 minuter känner sig nog de flesta nöjda. Liksom alla Les Mills-program släpps var tredje månad ny musik och koreografi och den nya koreografin får vi vanligtvis två veckor innan. Det blir ganska mycket träning innan och jag kan inte förstå hur vissa instruktörer kan instruera i flera Les Millsklasser samtidigt. Instruktörer som instruerat längre tid än jag säger att det blir lättare med tiden men jag är inte där än och har svårt att förstå att det någonsin blir lätt. Förut instruerade jag även regelbundet Bodybalance® men nu har jag tagit ett uppehåll då jag inte fixar att lära mig två koreografier, jag la ner hur många timmar som helst och det var inte hållbart. RPM känns mycket lättare då jag hänger med i musiken på ett annat sätt.

Det är alltid lite småpirrigt första gången med en ny release men jag lyckades bra tack vare all repetition (jag är ingen perfektionist i vanliga fall men just i instruktörsrollen är det viktigt för mig att vara helt säker på vad jag ska göra).

Jag hade på mig pulsklockan idag och slogs av vilken skillnad det är i puls när man instruerar, jag kom lätt uppe 90 % av max idag jämfört med då jag tränar själv och kommer upp i 75 % på sin höjd. Med andra ord är det bra träning i att instruera i cykelklasser för det känns inte alls lika jobbigt att cykla med deltagare.

En annan fördel med att vara instruktör är att du får tillbaka så mycket av deltagarna, de är glada efteråt och det gör det värt att lägga ner många timmar på att traggla koreografi.
IMG_1374

Sixten och jag i vårt garagegym!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons