Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Första passet med Tjalve

I julas gick jag med i löparklubben GoIF Tjalve efter ett års betänketid. Det går att träna med klubben tre gånger i veckan men med min livssituation så tycker jag det är svårt att tajma in träningar. Jag gillar friheten med att kunna springa när jag vill utan att passa tider. Men att träna i grupp gör att jag pressar mig lite extra och egentligen skulle jag behöv gå på de organiserade träningarna.

Dessa krockar dock med barnens aktiviteter så jag har inget val den här terminen. I mars tränar vi inomhus och lite senare så tre pass kommer jag ändå att hinna gå på. Igår stod det supertusingar på schemat. Det innebär att man springer 100 m vilar 30 sek springer 200 m och vilar 30 sek, springer 300 m och vilar 30 sek innan det är dags för den sista intervallen i blocket, 400 m. Sedan vilade vi 2 minuter innan vi upprepade proceduren 5 gånget till. Hade jag sprungit på egen hand hade jag lätt nöjt mig med 4 omgångar.

Det var riktigt tufft och jag kände tydligt hur 2 månader ofrivillig vila påverkat min prestation. Jag hade ingen spurt i benen. Fast med tanke på att jag så sent som förra veckan gick på antibiotika så gick det bra. IMG_2260

Foto från Höstmilen tillsammans med Frida en riktig Tjalveit.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons