Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Att sikta högt

Jag brukar titta som tätt sätta upp mål för min träning, senaste målet jag hade var att klara av sex repetitioner av min kroppsvikt i knäböj vilket jag klarade efter att i fyra veckor tränat knäböj tre gånger i veckan. Nu börjar jag sikta framåt och istället sätta upp lite viktigare mål, löprelaterade sådana.

Jag fick veta att om jag springer GöteborgsVarvet under 1:25:30 så kvalar jag in till SM i marathon. Det låter ju väldigt lockande att starta i första startgruppen. Förra året sprang jag en halvmara på 1:26:33 och även om den var platt så saknade jag publikstödet. Det var också lite motvind i slutet. Men jag hade en riktigt bra dag och hade tränat bra inför loppet så jag är inte alls säker på om jag skulle klara av att springa en halvmara över 1 minut snabbare. Men å andra sidan har jag inget att förlora på att sikta högt, det är ju inte hela världen om jag inte fixar tiden.

Igår sprang jag mitt första långpass på väldigt länge och det kändes helt okej vilket gör att jag nu längtar till nästa långpass. Om några veckor ska jag lägga in fartökningar efter ca 90 minuter, men det längtar jag inte lika mycket till.IMG_2137

Känslan just nu!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons