.recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Längdclinic i Vemdalen

I går nämnde jag att min längdskidåkning kunde bli bättre (och modigare). I morse efter milen på nästan 90 minuter (!) insåg jag att det finns mycket att göra för min teknik. Vemdalsskalet Concept Store erbjuder Längdclinic helt kostnadsfritt.

Vi var 3 stycken vetgiriga kvinnor som i 90 minuter fick många bra tips ifrån fd elitlängdskidåkaren Oskar. Det viktigaste rådet vi fick och som gav omedelbar effekt på vår teknik var att höja blicken från marken. Ni behöver titta dit ni ska oavsett om ni ska uppför backen, ner eller bara rakt fram på platt mark. Genom att inte titta ner så sträcker man på sig mer och får både bättre fäste och lättare att syresätta sig. Precis som i löpning ska armarna pendla fram och tillbaka och inte åt sidorna. Vi tränade på att åka utan stavar och våga ta ut rörelsen, vingligt till en början men jag kan tänka mig att det precis som med annan balansträning kommer ge effekt snabbt.

I uppförsbacke ska vi tvärtemot löpning ta ut “stegen” och försöka ha skidorna att peka så rakt fram som möjligt och i nedförsbacke fick vi veta hur vi lättare skulle hålla oss i spåret.

Nu är jag sugen på att sticka ut i spåret igen och teknikträna, som tur är kan jag göra det igen imorgon!

IMG_1630 IMG_1632  IMG_1634 IMG_1635  IMG_1638

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons