Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Debattartikel om sockerberoende

Förra veckan blev jag irriterad över en artikel i Norrköpings Tidningar. Så irriterad så att jag skrev en debattartikel/insändare till tidningen. I dag kom min insändare med och jag fick även svar från reportern och tf chefredaktör, ett svar lika onyanserat som artikeln. Att hänvisa till Kostdoktorn gör inte att jag ändrar min ståndpunkt.

Jag anser egentligen inte att jag fick svar på mina frågor. För svaret i tidningen handlar om att försvara att sockerberoende finns vilket jag egentligen aldrig motsäger. Utan jag påpekar att forskningsläget är delat och att jag efterlyser att reporterna tar upp det faktum. Den stora anledningen till min irritation var att artikeln bidrar till att öka rädsla och osäkerhet hos människor, det är inte potatis, fiberrikt bröd och andra fiberrika spannmål som är det stora anledningen till att vi drabbas av övervikt. Det tycker jag att en seriös dagstidning kunde ha med i den omfattande artikeln.IMG_1420

Kvällens efterrätt, massor av kolhydrater!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons