Jag vaknade med fruktansvärd träningsvärk i låren, det blir lätt så när man inte tränat på länge. Det värsta är att jag vet att det kommer bli ännu sämre imorgon… Annars har den här söndagen varit riktigt bra. Händelserik som jag gillar det. Efter ett lätt cykelpass där jag repeterade RPM koreografin till min fasta torsdagsklass åkte vi till skridskobanan. De äldsta barnen hade jättekul men inte Estrid 2,5 år. Hon har så små fötter så de minsta skridskorna vi har var alldeles för stora och då är det ju inte så roligt.
Efter lunch testade pojkarna på att spela basket för första gången. De var nervösa båda två men tyckte att det var roligt.
Utsvultna efter träningen fick barnen provsmaka mitt nya experiment, Toscakaka. Utan vitt socker och med hälsosamma fetter. Den blev god men inte så söt, mer som ett mellanmål.
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa 6 dadlar, 3 ägg och 2 msk kokosolja. Blanda 1/2 tsk vanilin, 3 dl mandelmjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk guarkärnmjöl. Blanda allt och lägg i smeten i en bakplåtsbeklädd form. Grädda 10-15 min.
Koka 1 dl havremjölk, 3 tsk malen kanel. 3 tsk malen ingefära och 150 g mixade nötter i 5 min. (Vill du ha kakan söt kan du tillsätta 1 msk honung). Ta ut kakan ur ugnen och häll över nötblandningen. Grädda ytterligare 10-15 min.