Löpning

Backträning i Yxbacken

Nu är det inte långt kvar till mitt första fjällopp, Salomon 27 k och därför la jag in ett backpass i måndags. Vi sprang uppför Yxbacken (liftgatan) 4 gånger. Sprang och sprang, snarare blev det löpning varvat med gång då det inte går att springa hela vägen. När det går snabbare att gå så inser man hur lönlöst det är att fortsätta kämpa i slowmotion. Det tog ca 6 minuter att ta sig upp till toppen. Men det värsta var nog att ta sig nedför, mina framsidor klarar inte av det. Benen skakade och jag har ordentlig med träningsvärk idag. Till Salomon 27 k kommer jag inte ens att försöka springa uppför de brantaste backarna, upplevelsen står i fokus och inte mjölksyran.

Mot barnbacken, hade jag haft ork kvar hade jag sprungit uppför den ett par gånger, men det får bli nästa gång.

Ett bra träningspass!


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena Lindahl
  19 juli, 2017 at 20:10

  Så kul att du ska springa Salomon 27 k! Välkommen! Och spark i baken.

  • Elmina Saksi
   Svara
   Elmina Saksi
   21 juli, 2017 at 10:14

   Tack, ser verkligen fram emot den upplevelsen!

  Lämna en kommentar