Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Upplägg löpcoaching i grupp

Igår ledde jag det tredje passet inför Vårruset. Efter en uppjogg och rörlighetsuppvärmning (filmen finns på mitt instagram @elminasaksi) körde vi lyktstolpsintervaller. Det är en fartlek där du ökar farten när du passera en lyktstolpe (och sänker farten vid nästkommande lyktstolpe). Vi fortsatte med proceduren i 3 min vilade i 1 min och upprepade ytterligare i 3 min. Vi sprang i en slinga så att gruppen skulle hålla i ihop. Det som är bra med dessa intervaller är att det går bra att gå mellan varannan lyktstolpe och därmed en bra “nybörjarintervall”. Efter två st intervaller körde vi löpstyrka i 10 minuter innan vi upprepade med ytterligare 2 st 3 min lyktstolpsintervaller, fast åt ett annat håll för variationen. Innan vi joggade tillbaka till bilhallen (ovanligt att utgå med löppass därifrån) så körde vi ytterligare några styrkeövningar fast då i par. Det var väldigt blött ute så jag fick tänka om med styrkan men som tur är har jag några övningar på lager.

Oatly bjöd på återhämtningsdryck med chokladsmak.

När jag håller i löpgrupper kan jag nästan hålla på hur länge som helst, tiden går så fort. Men jag tror inte deltagarna tycker likadant.

Nästa vecka, den 3 maj springer vi långa intervaller, för att inte gruppen ska spreta för mycket kommer vi springa i Ljuraparken, en runda på 365 meter. Intervallen är på 4 min x 4 min med mål att springa lika långt varje gång.

Det kommer även bjudas på löpstyrka och rörlighet eftersom jag tycker att det är kul och viktigt samt att många påtalar att det är områden de lätt glömmer bort.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons