Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Att hinna med långpassen

Det där träningsupplägget inför marathon om exakt 2 månader är väldigt ambitiöst. Det måste det vara om man ska springa 42 km under 3 timmar. Jag har tagit en vecka i taget för att inte stressa upp mig över passen och hade hoppats att det inte skulle vara långpass (på ca 3 mil) varje vecka.

Igår när jag insåg att jag inte skulle orka/ha lust att springa 32 km kl 20 på kvällen när vi kom hem från Örebro började jag gå igenom vecka för vecka. Det var väldigt många långpass i programmet, i princip varje söndag fram till två veckor innan loppet… Långpassen sliter rätt mycket och tar energi. Springer jag på söndagsmorgonen är jag seg nästan hela dagen, även om det inte gått snabbt. Med andra ord bestämde jag mig för att minska antalet långpass som är kvar till hälften. Med de resterande långpassen som jag har kvar så har jag sprungit betydligt fler än vad jag gjorde innan Stockholm Maraton 2015. Då jag inte hade sprungit mer än 3 st på 27 km. Få se hur långt det räcker!

Jag lär mig dock mycket av att “försöka” köra efter andras träningsupplägg, men ibland måste jag påminna mig om att jag har väldigt mycket annat som styr min träning, förutom det uppenbara med familjen och mer än ett heltidsjobb så är jag instruktör och behöver lägga ner rätt mycket träningstid på att lära mig ny koreografi var 3:månad. Imorgon kör jag nya RPM passet på Nordic Wellness.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons