Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KostRecept

Proteinvåfflor, favorit i repris

2014 var jag med om en händelse jag aldrig kommer att glömma, så här skrev jag i bloggen då:

“I söndags var jag med om en intressant och omskakande händelse. Ett ruttet ägg exploderade i kokvattnet. Svart sörja överallt. Och lukten ska vi inte tala om. Som tur är är det inte speciellt vanligt och det har inte påverkat mitt äggätande.”

Eftersom det är våffeldagen idag bjuder jag på ett av mina favoritrecept, perfekt utflyktsmat, snabbmat, barnvänlig mat och så kan de varieras. Ibland river jag i morot eller mixar i bladspenat.

Originalreceptet som kommer från min tyska mamma innehåller så mycket som 2,5 dl socker och då blir det snarare en efterrätt/fika. Jag gjorde om receptet och tycker att det funkar utmärkt, kanel och vaniljpulvret får stå för smaken.

IMG_2975

Till ca 20 st tjocka våfflor:

10 ägg
250 g kesella 1%
50 g rumsvarmt smör
2 dl grövre mjöl
1 dl vetemjöl (ibland kör jag med mandelmjöl istället)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel eller kardemumma
1 krm salt
1 krm vanilinpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)

Ev lite socker/kokossocker att strö över

Gör så här:

Vispa äggen ordentligt.
Blanda alla torra ingredienser noga.
Blanda allt och grädda i våffeljärn.

Strö över kokossocker innan servering

Servera gärna med färska/tinade bär.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons