Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
LöpningYogaträning

Återhämtningsperiod

Förra veckan blev en kvalitativ träningsvecka, med både 10 000 meter på löparbana, backintervaller och pyramidintervaller på löpband. Och ett Trapplopp på det, även om det bara innebar 70 sek intensivt arbete. Nu behöver kroppen återhämta sig och jag har valt att göra december till min lugna månad. Under två veckor under jul/nyår kommer jag troligtvis inte springa alls eftersom vi är i fjällen och har andra mer lockande träningsmöjligheter. Det är planen i alla fall.

Att vila är både lätt och svårt, jag hör många runt omkring mig som har krämpor/skador och mitt vardagsliv ger sällan tillräckligt med sömn/återhämtning under dagen och därför kan jag inte jämföra mig med en elitmotionär. Att vila helt skulle vara väldigt svårt men med förra vintern i minne, då jag var sjuk till och från i 3 månader, känns det ändå lättare. Att vila en vecka kommer inte påverka min prestation.

Jag har börjat prenumerera på Yogobe igen, (yoga online) och i kväll ska jag köra ett Yinyogapass. Längtar. Yoga är precis som löpning en träningsform som förändrats i mina ögon. Ju mer jag håller på med träningsformen desto roligare blir det. Och ju mer jag håller på desto mer inser jag att det finns många olika varianter av träningsformen. Förr var t ex löpning bara att springa 5 km i 6:00 min tempo, men nu varierar jag mig betydligt mer. Likaså var yoga tidigare bara gymmets “poweryoga” för mig, nu vet jag mer.

Under min återhämtningsmrnad kommer jag fortsätta att sträcka ut ryggen så ofta jag kan/kommer ihåg, ca 1-2 gånger om dagen hänger jag passivt.

IMG_3163

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons