Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Föreläsning idrottsnutrition genom SISU Idrottsutbildarna

Att vara föreläsare för SISU idrottsutbildarna har lärt mig mycket om olika idrotter, jag har föreläst för fotbolls, basket, kanot, kampsport, ryttarföreningar och nu igår för LMS, Linköpings motorsällskap. På plats var 13 killar (och några föräldrar) varav flera av dem tillhörde Sverigeeliten.

Föreläsningen startade med en Kahoot både med syfte till att kolla av förkunskaper men även för att introducera idrottsnutrition och vad föreläsningen kommer att handla om. Det brukar vara uppskattat med ett tävlingsinslag och tack vare att alla brukar ha mobiler går det att genomföra en kahoot.

Jag föreläste i drygt 2 timmar om kolhydrater, protein och fett både ur hälso- och prestationssynpunkt. Det märktes att deltagarna var intresserade och att det var ett tillåtande ett tillåtande klimat ställde de många frågor. Efter föreläsningen lagade vi mat och gjorde mellanmål. Jag funderade mycket på vad vi skulle laga för något. Jag visste att vi skulle behöva laga mat för 20 personer, men jag visste inte ur många ugnar och stekplattor det skulle finnas. Då jag ville göra en maträtt som de skulle gilla och som skulle innehålla mycket grönsaker blev det köttfärssås med rotfrukter och olika bönpastor till, så att de troligtvis skulle få testa något nytt. Eftersom det var 13 personer som skulle aktiveras under en timme fick övriga göra olika mellanmål. Det var många skeptiska miner när jag sa att det både skulle vara rödbetor och svarta bönor i browniesen. De fick även göra grön smoothie, aprikosbollar och morotskaka i micron.

img_1106

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons