En nyttigare blåbärspaj
En snabbakad godsak är smulpajer och i kväll gjorde jag en nyttigare variant med sojamjöl, hasselnötter och rågflingor.
Du behöver:
500 g tinade blåbär
1 msk potatismjöl
1/2 dl hackade hasselnötter
3 dl rågflingor (funkar även med havregryn)
2 dl sojamjöl (funkar även med vetemjöl)
1 tsk kardemumma
1 krm vanilinpulver
1 dl kokossocker (eller så tar du vanligt socker, ingen större skillnad gällande näringsinnehåll)
1 msk fiberhusk
75 g smält smör
2 ägg
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg blåbär i en ugnsform, strö över potatismjöl.
Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Tillsätt sedan smält smör och ägg i bunken och blanda igen.
Smula över blandningen över blåbären och grädda i ca 15 min.
Serveras med vaniljsås eller kvarg smaksatt med vaniljpulver och kokossocker.