Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratÖvningarTips

Motivationstips för gym- och hemmaträning

Här kommer några tips för dig som vill komma i gång och hålla motivationen uppe, antingen på gymmet eller hemma!
img_0698

Gymträningstips

  1. Sätt av fasta dagar till fysisk aktivitet och planera in dem i din kalender, då är det mycket lättare att genomföra dem och risken att den färdigpackade väskan ligger kvar i bilen/hallen minskar.
  2. Prova en ny gruppträningsform, kanske har ditt gym en höstnyhet på schemat? Ge träningsformen ett par chanser innan du avskriver den.
  3. Sätt upp ett träningsmål och ta hjälp av någon som vet vilka övningar och program som kan ta dig dit. Träningsmålet kan med fördel delas upp i delmål så att målen snabbare uppnås. Är ditt träningsmål att få träningen gjord och ha roligt så kan det vara viktigt att byta övningar och program regelbundet men har du ett prestationsmål så är det viktigt att ge ett och samma program en chans i minst 8 veckor för att få resultat.
  4. Alla har varit nybörjare någon gång och du är inte ensam om att känna dig vilsen bland all utrustning. Många gym erbjuder    en kostnadsfri genomgång, utnyttja den möjligheten, våga fråga personalen och andra på gymmet.
  5. Hitta en träningspartner och slut ett avtal. När du vet att någon väntar på dig på gymmet ökar chanserna att träningen blir av. Tack vare att ni kommer att peppa varandra kommer träningen troligtvis bli mer rolig och ge snabbare resultat.
  6. Uppgradera träningsgarderoben, en ny träningstopp kan göra under för motivationen. Nya träningskläder är också en bra belöning efter att du uppnått ett träningsmål.

Hemmaträningstips

  1. Även vid hemmaträning är det viktigt att avsätta tid för träningen. Har du bestämt mån, ons och fre ska du prioritera träningen framför tvätten och dammråttorna. Det är en utmaning att stänga av vardagssysslorna när man vistas i hemmet men med ”träning” blir det lättare att fokusera på hemmaträningen. Kanske kan du avsätta en träningszon i hemmet så blir det lättre.
  2. Planera vilka övningar du ska göra innan och håll dig till programmet då blir det lättare att hålla fokus.
  3. Förbered en spellista, musik är peppande och kan få dig på träningshumör och orka mer.
  4. Träna tillsammans med andra i hemmet, det finns många effektiva och skojiga parövningar att göra och då behöver ni inte ens ta fram redskap.
  5. Hemmaträningen blir roligare med kreativitet! Ullsockor och möbler kan få andra egenskaper i ett träningssammanhang.
  6. Skriv träningsdagbok så håller du koll på dina framsteg.

Här kommer några videofilmer på övningar både till hemmet och gymmet.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons