Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Varför löpstyrka?

Nu är alla platserna fyllda till LöparLördag och då återstår endast planeringen av de specifika passen. Jag håller i löpstyrkepasset och kommer att ha med mig både viktväst, medicinbollar och löpskärmen. IMG_0805

Efter den inledande workshopen då vi gått igenom vad löpteknik är och hur man, utifrån sina förutsättningar kan tänka kring löpteknik, kommer vi senare på eftermiddagen träna på hur man med styrketräning, balans och rörlighet kan träna sig till en bättre och mer skonsam löpteknik.

Under eftermiddagen har vi ett löpstyrkepass och senare ett yogainspirerat rörlighetspass anpassat för löpare generellt. Deltagarna på LöparLördag kommer förhoppningsvis få inspiration till hur de kan träna sig löpstarka hemma, med eller utan redskap. I löpstyrkepasset ingår det många balansmoment, då en god balans förebygger skador, genom att träna balansen i fotled, knä och höft förbättras fotisättningen och därmed minimerar skade­risken, genom att du då kan parera underlaget bättre. När du springer har du ju bara en fot i underlaget åt gången därför är balansen så viktig i löpningen.

Min förhoppning är att deltagarna kommer att ha träningsvärk i följande muskler efter löpstyrkepasset

Sätet: Löpare behöver vara starka i sätet för att stabilisera höften så att bäckenet belastas jämt.

Mage/bål: Bålen är grunden i löpning då en stark bål håller upp kroppen och ger ett bättre löpsteg. En bra hållning gör det lättare att andas.

Vader: Jag kommer att lägga in flera spänstövningar då en bra spänst gör dig mer explosiv i ifrånskjutet. Dessa “hoppövningar” kommer att känns i vaderna.

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons