Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Bli bättre på utförslöpning

Som jag skrev igår behöver jag träna på att bli bättre på att springa utför, jag vet att jag bromsar vilket ju är jättedumt. Nedför ska man ju få med sig “gratisfarten”. Jag sprang en kuperad slinga i morse och hade fokus på att öka farten på ett avslappnat sätt när det gick nedför. Genom att minska stegen och slappna av i överkroppen försökte jag att ta mig ned så lätt som möjligt. Det är svårt så jag behöver träna många gånger och framförallt i backar som inte är så branta i början. när jag sedan behärskar lätta backar kan jag träna att rulla med mjuka ben nedför brantare backar. I mitt fall handlar det mycket om att våga.

Istället för att bromsa med älgkliv kan man istället luta sig lätt framåt om det går för fort. Nu hoppas jag att jag slipper träningsvärk, det är lätt hänt att framsida lår blir stel efter nedförslöpning.

Det här kan du tänka på om du vill bli bättre på att springa utför:

Korta steget och titta fram
Slappna av i händerna så blir det lättare att slappna av i övriga kroppen
Träna i obranta backar i början
Luta dig lätt framåt så hamnar fötterna lättare under kroppen vid fotisättningen.
Springer du i ojämn terräng kan du sträcka ut armarna för balansen
Ofta sitter begränsningen i huvudet, du blir bra på det du tränar och modet kommer med vanan

IMG_0709

Bild tagen från det plattaste loppet man kan tänka sig, seedingloppet inför Göteborgsvarvet på Bråvalla flygplats. Jag tänker troligtvis avsluta säsongen med att springa det loppet för att kanske slå mitt personbästa. Än så länge har jag inte varit i närheten av 38:47 som jag hade på Hässelbyloppet i fjol.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons