Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Tips på hur du ser träningsmöjligheter

En av de vanligaste kommentarerna jag får är, hur hinner du träna? Jag har skrivit om det förr men det här inlägget kan gärna återanvändas eftersom jag tror att många inte ser alla träningsmöjligheter som finns.

Lådcykel
Foto från tiden då jag var höggravid och fast att jag hade ont i fogarna så träningsmöjligheter. Jag cyklade långsammare än vad de flesta gick och 2 km tog mig nästan 30 minuter! Men eftersom det var jag som hämtade lämnade varje dag fick jag ihop 2 timmars aktivitet om dagen.

Det här är mina ”framgångspunkter”

* För mig handlar det om att se möjligheter till träning, när jag planerar dagen ser jag ofta luckor. Jag tänker att träningen tar tid men ger också tillbaka då jag kommer att bli piggare till andra uppgifter.

* Jag utnyttjar rasterna på jobbet till att träna/röra på mig. Det gör mig mer effektiv på jobbet.

* Jag tränar gärna på morgonen då det ger tillbaka så mycket energi för resten av dagen. Då kan inte heller andra aktiviteter “sn0” min träningstid. Lägg fram kläder på kvällen, förberedd kaffebryggaren så underlättas morgonträningen.

* Jag sätter på mig träningskläder på morgonen eller efter jobbet om jag tänkt träna. Då blir det lättare av för annars var det ju “onödigt”.

* Jag tränar tillsammans med vänner.

*På helgerna planerar jag aktiviteter för barnen där vi alla får möjlighet att röra på oss.

* Jag väljer bort tv-tid eller väljer att stretcha framför tv:n (då minskar risken att jag somnar vilket risken är när jag väl sätter mig i soffan)

* Jag väljer bort bil i största möjliga mån, har köpt väskor till cykeln så jag kan t o m veckohandla.

* Jag cyklar till jobbet.

* Jag tränar när barnen är vakna (och tillsammans med barnen), i trädgården, på lekplatsen eller i skogen. ”Träningslek”

* Jag behöver inte lyfta tungt eller springa snabbt för att det ska räknas som träning, det går inte att alltid ha höga krav på träning.

* Jag bryr mig inte så mycket om regn och rusk utan ser det som en utmaning.

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons