Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Ångesttävlingen

Broarna Runt är en 5 km tävling som går 5 onsdagar på raken och man springer exakt samma sträcka Det blir väldigt enkelt att jämföra sig med andra ord och därför kan tävlingen vara lätt ångestframkallande. Förra året sprang jag tre gånger och lyckades hela tiden förbättra mig. Sista gången sprang jag på 19:01 och ville helst springa snabbare än så igår.

IMG_7727

Jag värmde upp 2,5 km genom att jogga till starten och kände mig inte riktigt laddad, middagen hade inte riktigt hunnit smälta och jag hade mycket annat att tänka på. Dessutom slarvade jag med fartökningar under uppvärmningen vilket inte är optimalt inför lopp, framförallt inte korta sådana. Frida sa som så många andra gånger till mig innan lopp, nu ska vi “ha kul” och jag försökte inbilla mig att det skulle bli roligt. Efter 2 km förstod jag att jag inte skulle hunna slå tidigare rekord men siktade ändå på att vinna. Frida låg tätt bakom mig hela tiden och  jag visste att hon var lika sugen på en vinst som jag. Jag tänkte på orden “nu ska vi ha kul” men kunde inte riktigt känna att det var kul, inte ens lite.IMG_7733Jag hade inte mycket ork kvar i slutet och sprang in på 19:24, på boden syns det hur jobbigt det var i slutet.

Det räckte ändå till en seger och nu infann sig känslan, oj vad kul det är att springa lopp.

I år är jag osäker på ur många gånger jag kan vara med så men troligtvis kan jag nog springa en gång till och därmed jämföra mig. Jag hoppas att jag då har en bättre dag och kan känna att loppet blir lite lättare och snabbare. IMG_7724

Efteråt är det nästan alltid kul…IMG_7725  IMG_7728

Fotograf: Johan Lönnqvist

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons