Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Fart i benen

Jag har fått goda råd från en person som är van att springa långt och snabbt och vet hur man återhämtar sig optimalt. I söndags lufsade jag runt en knapp mil och konstaterade att kroppen kändes som vanligt och igår var det dags att reta systemet och få upp farten i benen. Efter en långsam och geggig trailrunda på dryga 6 km sprang jag 6 st 2 min intervaller på bana och till min stora glädje gick det lika fort som när jag brukar köra korta intervaller. Med tanke på att klockan var över 9 på kvällen (jag är kvällstrött) är jag extra nöjd med att jag inte tänkte (kände efter för mycket) att jag var nöjd efter 6 km trail.

Idag förlängde jag intervallerna till 3-4 minuter men körde bara 4 st efter 5 km “uppvärmning”. Intervallerna gick lite långsammare än igår men huvudsaken var att jag skulle ha en positiv känsla i kroppen. Nu blir det alternativ träning imorgon och ett kort löppass på fredag för att inte stelna till. Och så har jag tänkt köra 30 min yoga per dag.

Det ska tydligen blir riktigt varmt på lördag när det är dags för Jämtland på Fötter, känns lite jobbigt men å andra sidan kan man räkna med att fler hejar vilket alltid gör att jag ökar farten..

IMG_5878

Foto taget vid målgång Kolmårdsrundan 21 km, fotograf:  Karin Strand

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons