Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vad jag inte avslöjade igår kväll var att jag blev övertalad att ändra startgrupp från 50 km till 100 km. Det var bara 2 anmälda till 100 km så Frida tyckte att jag lika gärna kunde springa 100 km. Jag trodde aldrig på riktigt att jag skulle springa 100 km men jag hade inget att förlora på att byta grupp. Mitt mål var att springa 50 km och därefter ett varv (2 km) i taget.

Efter en bra natts sömn vaknade jag av mig själv vid 6. Åt en stor frukost och cyklade iväg strax efter sju. Vid 8 gick starten och jag sprang det första varvet lite lugnare som en uppvärmning. Därefter gick de följande 3 milen i ca 5:25 tempo. Det kändes lätt och roligt att springa. Jag såg fram emot att slå mitt tidigare distansrekord på 42 km och mitt tidigare längdrekord på 3,5 timmar.

Det var en hel del som hejade och jag började äta och dricka energi redan efter 5 km. Efter 3 mil började jag lyssna på podd och efter 4 mil lysande jag på musik. De första 5 milen gick utan några större problem och jag började räkna på vad jag nu skulle ha som delmål. 6 mil blev nästa mål men nu var det inte lika lätt längre.

När jag klarat 6 mil bestämde jag mig för att springa 66,66 km och gå en bit därefter. Ju närmare jag kom 66 km desto mindre sannolikt kändes det att jag skulle orka mycket längre varesig det handlade om gå eller krypa. När jag sedan började gå vid 66,66 km kände jag hur det pulserade i skorna och jag kände av andra krämpor. Då beslöt jag mig för att gå klart varvet och sedan vara nöjd med min prestation. 6:35 timmar blev sluttiden. Tävlingsledningen försökte övertala mig att gå de sista 32 km men för mig var det inte värt för att få ett SM brons.

Jag passade på att få en massage från Helhetshälsan och blev intervjuad av tidningen. Sedan cyklade jag hem och har knappt rört mig sedan dess. Nu blir det lugnt på träningsfronten ett tag.

IMG_5774

Annons

6 kommentarer

  1. Bra jobbat!
    Det var kul att heja på dig idag. Du såg så glad och harmonisk ut i spåret. Underbar insats du gjorde!!!!

  2. Ett litet fel måste det ändå finnas i texten, du sprang väl inte 66,66 mil utan km? 😉 Annars toppen prestation och verkligen imponerande!

Lämna en kommentar

Annons
Annons