Just nu pågår SM veckan i mitt Norrköping och imorgon ska jag för SISU Idrottsutbildarnas räkning ha en Kostworkshop på Centralbadet. Jag kommer att köra ett Kahoot, svara på kostfrågor och bjuda på energibarden nedan. I vanliga fall baka jag helt utan vitt socker men eftersom jag behöver mycket energi i form av olika sockerarter under mitt första ultralopp så har jag tillsatt honung i det här receptet.
Kl 13-14:30 kan du träffa mig!
Vinbärsbars
6 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
2 msk kokosolja
2 msk honung
2 bananer
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1,5 dl röda vinbär
Mosa bananerna, blanda dem med de övriga ingredienser i en bunke men tillsätt vinbären sist. Häll smeten i en bakplåtspappersbeklädd brödform och tryck ut den ordentligt i hörnen. Baka kakan i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter eller tills den är klar (beror ju på hur stor form du har.
Låt kakan svalna, ställ in den i kylen tills den stelnar och skär den sedan i bitar.