Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Frisk & Starkfamilj på Kipriotis Maris

Igår morse kom vi hem från Kos och Apollos familjehotell Kipriotis Maris. Jag var där som instruktör för hälsokonceptet Frisk & starkfamilj som grundats av Anna Lissjanis och Milla Åkerlund, två goda bloggvänner som ser på hälsa, träning och kost som jag. Goda vanor är viktiga från start och varför kan inte barnen också vara delaktiga i de vuxnas träning, barn gör som bekant inte alltid vad vi säger utan hellre det vi gör.

Det som deltagarna uppskattat mest med konceptet är att familjerna är aktiva tillsammans och har roligt ihop samtidigt som de motionerar. Alla kan vara med utifrån sina egna förutsättningar. På Frisk och Starkfamilj får deltagarna inspiration, redskap och tips till ett friskare liv att ta med sig hem till vardagen. Om två veckor kan du åka till med Anna och Milla till Turkiet.

Get out to work out var en träningsklass som jag i höll tre gånger under min vecka, lekfulla men tuffa övningar utan redskap. Deltagarna fick träna igenom hela kroppen med hjälpa av befintlig utrustning på lekplatsen. En familj blev så inspirerad att de övningarna vi körde så de gick till lekplatsen dagen därpå och körde samma övningar. De sa att lekplatsen fått en helt annan innebörd nu. Det perfekta gymmet!

Jag kommer lägga upp passet på bloggen nästa vecka.

Kipriotis Maris var ett mycket trevligt och fräscht hotell, med ett stort utbud av aktiviteter även utan Frisk och Starkfamilj, med fotboll- och volleybollträning, pizzabakning, disco och dansträning mm. Den största styrkan var dock den härliga personalen och framförallt Apollos representanter. Det märktes att personalen på barnklubben tyckte att det var roligt på jobbet och mina barn ville inget hellre än att vara där.

4 gånger om dagen kunde du träna med Sebastian, och han var verkligen mångsidig som höll i allt från yoga till dans. Jag var med på ett HIIT och ett cirkelträningspass, skönt att som omväxling vara deltagare och bara köra på utan att tänka.

Nedan följer några familjebilder

 

IMG_4432

Estrid tillbringade många timmar i den tempererade poolen.

IMG_4525

IMG_4512

Och slappades solstolen mellan aktiviteterna. Även om hon var för liten för barnklubben så fanns det att göra för henne också, pizzabakning, fotbollslek och dans med Mino och Polly.IMG_4458

Det späckade träningsprogram fanns uppsatt vid träningsplattformen.IMG_4459

Populära Sebastian synspå bild, här håller han i fotbollslek för barnen.

IMG_4527

IMG_4526IMG_4460

Einar utanför barnklubben, två pass om dagen med olika aktiviteter.IMG_4463

En av alla mysiga barnklubbsledare. IMG_4464

Promenad till….IMG_4466

CitronträdetIMG_4467

Riktgt stora citroner, de doftade fantastiskt gott.IMG_4469

Och var stora.IMG_4470

HotellområdetIMG_4471

Hur mycket jag än gillar att laga mat så är det rätt skönt att lägga tid på annat under semestern. Och att slippa plocka undan och dammsuga under matbordet varje dag. Här fanns det något för alla, även mycket vegetariskt vilket vi uppskattade.

IMG_4472

Maten var ofta konstverk.IMG_4473

Bläckfisk är inget jag äter ofta.IMG_4474

Älskade ost!IMG_4476

Varje dag kunde vi frossa i godsfrukter, gigantiska kiwi och söta apelsiner.

En dag gick vi till systerhotellet och vattenlandet Aqua park där. Det var iskallt i poolen så Einar och Estrid ledsnade rätt snabbt.

IMG_4481 IMG_4486

Men Sixten hade kunnat åka flera timmar.IMG_4497 IMG_4498

Utsikten från Aquapark var fantastisk.

IMG_4501   IMG_4505

När de stora barnen var på barnklubben turats vi vuxna om att ta hand om Estrid, en dag cyklade vi inte till huvudbyn och strosade runt.

IMG_4521IMG_4515 IMG_4517  IMG_4519

Goda jordgubbar!

Vi har haft en riktigt bra vecka, jag kan varmt rekommendera Apollo och Kipriotis Maris!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons