Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
ÖvningarStyrketräning

Träningsmotivation för barn

Jag har nämnt ett par gånger att jag lägger ned mycket tid på att förbereda träningspass inför träningsresan Frisk & Starkfamilj, en anledning till det är att barnen ska kunna vara delaktiga i träningen och därför behöver jag anpassa övningarna. Sixten, 7 år, är väldigt intresserad att testa övningarna, men lillebror 5,5 år behöver något mer för motivationens skull. Jag använder Ultratimer och har valt olika djurläten då intervallen börjar och det fick Einar att bli intresserad. Vi körde fokuserat i 20 minuter, jättekul!

I yogan kör vi också djurtema vilket fångar mina barns intresse. Något annat som motiverar dem är att få vara delaktig och bestämma yogapositioner eller övningar.

I torsdags kväll körde jag igenom Big 6, ett träningspass som fokuserar på våra sex grundrörelser, gå, böja, fälla, dra, pressa och rotera. Eftersom jag numera inte styrketränar så ofta brukar jag ha med de sex grundrörelserna i mina styrkeprogram, det blir så mycket enklare att planera passet då. En av mina favoritrotationer ser du nedan.

IMG_3910 IMG_3911 IMG_3912

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons