Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Startmilen, årets första mil

För två månader sedd fick vi ett erbjudande om en billig hotellnatt på valfri ort i Sverige. Jag tittade igenom löparkalendern och familjekalendern och så tog vi beslutet att åka till Örebro eftersom startmilen gick där. På lagom avstånd, 1,5 timmar från Norrköping, med ett stort äventyrsbad som aktivitet för barnen.

Först sprang de stora barnen knatteloppet på 1 km, det var häftigt att starten (med pistolskott) för 5 km gick samtidigt men på andra sidan vägen. För första gången orkade Einar springa hela loppet och han var otroligt stolt när han spurtade in i mål. Sixten som börjar få rutin i barnlopp lyckades hålla ett jämnt tempo hela km och slapp få astmaanfall. Han var lika stolt som lillebror!

Efter knatteloppet var det 45 minuter kvar till start, gott om tid. Lite längre tid mot vad jag brukar ha innan lopp då familjen är med. Jag kände mig lugn och var inte alls speciellt nervös fast att det var länge sedan jag sprang en tävlingsmil. 7 minuter innan start insåg jag att jag inte hade min transponder runt vristen. Jag hade inte fått den då jag hämtade nummerlappen och helt glömt bort att tidtagningen inte skedde genom nummerlappen. Plötsligt var jag inte alls lugn längre (då starten där jag befann mig låg 400 meter bort från nummerlappsutlämningen). Men jag hann och var tillbaka 90 sek innan start. Det blev helt klart en bra fartökning i den uppvärmningen.

Jag öppnade upp i ett högt tempo (3:45 min/km) och hade som mål att se loppet som två st 5 km lopp, jag visste att jag hade ork att klara 5 km under 20 min. Nästa 5 km kändes förvånansvärt bra och jag började förstå att jag skulle klara milen under 40 min. Ett mål som jag inte riktigt vågade sikta emot så här tidigt på säsongen.

Det bästa med loppet var att jag efter 8 km fick nya krafter och ökade farten. Jag sprang loppet på 39:35, det tredje snabbaste milloppet någonsin. Och kanske ett av mina lyckligaste lopp, då jag orkade springa snabbt men med en “härlig” känsla fast att vintern inte varit den bästa ur träningssynpunkt.

Totalt var jag 7:e snabbaste tjej.

IMG_3009IMG_3005

Tags : startmilen
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons