Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
LöpningTips

Tips på intervallpass

Den här veckan har jag påsklov från mitt huvudsakliga jobb och kan helhjärtat ägna mig åt mitt företag. Fördelen med att vara egen företagare är att jag kan ta min lunch när det passar mig och göra den lite längre än vanligt. Jag kände mig pigg i benen två dagar efter Grytsloppet så jag beslöt mig för att springa längre intervaller. Eftersom jag glömt att ladda GPS klockan blev det tidsintervaller. Första intervallen varade i 12 minuter och jag gissar på att jag höll ett tempo på ca 4:00 min/km. Jag småjoggade 2 min och körde sedan nästa intervall på 8 min, troligen samma tempo. Den aktiva vilan på 2 min upprepades och sedan körde jag 4 min/2 min och slutligen 1 min. Alltid 2 minuters joggvila mellan intervallerna fast på slutet gick joggvilan rätt snabbt ändå då jag ville hem.

Jag gillar att gå ut rätt hårt i början och veta att intervallerna kommer att bli kortare vartefter. Hade jag haft GPS klockan laddad skulle jag försäkrat mig om att intervallerna gick lite snabbare för varje gång, men nu har jag ingen aning. Känslan i benen talade ett tydligt språk efter den sista på bara minuten, energin är slut!

På torsdag kör jag mitt andra favoritpass, tabataintervaller på löpband, 4 st ( 8 x 20 sek) brukar vara vad jag mäktar med. Ett intensivt pass som är klart på 40 minuter!

IMG_2922

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons