Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Personlig löpträning med Malin Ewerlöf

Förra året fick jag en häftig julklapp, 2 PT-timmar med Malin Ewerlöf inkl upplägg inför GöteborgsVarvet. I går utnyttjade jag den första PT timmen. Jag tränade för Malin på Blogger Bootcamp och tyckte att hon var väldigt sympatisk och pedagogisk och har verkligen sett fram emot PT-timmen och den motsvarade mina förväntningar och lite därtill.

Först körde vi flera löpskolningsövningar, jag kände igen dem men fick klart för mig varför de är så viktiga för mig och min löpteknik. Starka vader hjälper till att hålla upp kroppen och det är svårare att hamna i en sittande hållning. Jag ska lägga in 2-3 övningar i min uppvärmning inför intervallpass fr o m lördag. Då hoppas jag känna mig fräsch i kroppen igen och orka springa snabbt. Jag har nämligen läskig träningsvärk i vaderna vilket både beror på löpskoleövningar men även för att jag fick springa tuffa intervaller. Det hade jag inte riktigt räknat med.

Först sprang jag 2 minuter med 1 minuts gåvila, sedan 1 minut med 1 minuts gåvila och avslutningsvis 30 sek maxfart. Detta fick jag göra tre gånger och ibland gick det ganska brant uppför. Malin cyklade bredvid mig hela tiden och spanade in min teknik. Jag fick tips på att våga korta stegen och lyfta knäna och hur jag kunde bromsa utan att tappa hållningen i nedförsbackar.

 

Foto lånat från träningsevent.se

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons